Lai apmeklētu šo lapu jums jābūt pilngadīgam.
LB Veikals

AS Latvijas balzams uzsāk stiprākā degvīna Latvijā – LB Vodka 69% ražošanu!

27.06.2012

AS Latvijas balzams uzsācis ražot Latvijā stiprāko degvīnu – LB Vodka 69%, kas ir paredzēts dažādu ogu un augļu uzlējumiem, kā arī liķieru pagatavošanai.

“Latvijas mājsaimniecībās ir pierasts dažādos veidos apstrādāt ogas un augļus, bet līdz šim kvalitatīvu alkoholisko uzlējumu, liķieru pagatavošanai pietrūcis attiecīga stipruma degvīna. AS Latvijas balzams meistari LB Vodka 69% izgatavošanā izmantojuši visaugstvērtīgāko graudu spirtu, prasmīgi iegūstot dzērienu ar augstu alkohola saturu, bet vieglu garšu. Alkohola saturs ap 70% ir vispiemērotākais populārāko uzlējumu un liķieru pagatavošanai, jo nodrošina optimālu garšas un aromāta izvilkumu, kas nav iespējams ar parastajiem degvīniem,” atklāj AS Latvijas balzams zīmolu direktors Valters Kaže.

AS Latvijas balzama veiktajā patērētāju aptaujā, kurā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu, gandrīz trīs ceturtdaļas aptaujāto norādīja, ka vismaz reizi ir nobaudījuši vai paši pagatavojuši ķiršu, zemeņu, upeņu, jāņogu vai kādu citu uzlējumu. Līdz ar to ir pamats uzskatīt, ka jaunais degvīns LB Vodka 69% varētu kļūt par patērētāju vidū iecienītu produktu, norāda AS Latvijas balzams zīmolu direktors Valters Kaže.

Pēc tirgus izpētes un analīzes kompānijas Nielsen jaunākajiem datiem (pēdējā pusgada, ieskaitot maiju), Latvijas tirgū nav līdzvērtīga stipruma degvīna. Līdz ar to LB Vodka 69% kļūs par visstiprāko plašā tirdzniecībā pieejamo degvīnu Latvijā.

Šobrīd jaunais degvīns jau ir pieejams RIMI hipermārketos un tuvākajā laikā būs nopērkams arī pārējās veikalu ķēdēs.

AS Latvijas balzama meistari rekomendē LB Vodka 69% izmantot uzlējumu, liķieru un kokteiļu pagatavošanai, īpaši iesakot zemāk minēto zemeņu liķieri.

Zemeņu liķieris

Nepieciešams 1kg svaigu zemeņu, 3 glāzes degvīna 69%, 800g cukura.

Zemenes pārlasa, iepilda stikla traukā un kārtām apber ar cukuru, pēc tam pārlej ar degvīnu un noliek stāvēt vēsā, tumšā vietā uz 5-6 nedēļām. Pēc tam iegūto liķieri nofiltrē (ar marli vai citādi atdalot ogas) un pilda pudelēs.

RIMI hipermārketos šobrīd ir iespējams atrast arī citas profesionāļu izstrādātas uzlējumu receptes, tai skaitā jāņogu, upeņu, ķiršu u.c.