Elegantais un burvīgais Courvoisier Initiale Extra konjaks tiek izgatavots no ļoti īpašiem eaux-de-vie spirtiem, kas nākuši no Grande Champagne un Borderies Cru reģioniem. Ozolkoka mucās tie tikuši izturēti 35 līdz pat 50 gadus, Šis ir ļoti bagātīgs un aromātisks konjaks, kas sevī apvieno mitra meža un trifeļu aromātus (Courvoisier konjaku izturēšana jau gadsimtiem ilgi notiek mitros pagrabos), vēlāk ļaujot sajust arī silta augļu pīrāga garšas nianses (pateicoties izturētajiem eaux-de-vie no Borderies apgabala vīnogām), papildinātas ar kanēļa, apelsīna miziņas un žāvētu aprikožu notīm (tipisks t.s. “rancio” aromāts, kas rodas ilggadējas izturēšanas laikā, mucā pakāpeniski samazinoties šķidruma daudzumam, padarot tā garšu un aromātu piesātinātāku). Starptautiski atzīts konjaks, kas ilgstoši izturēts un rūpīgi sajaukts, lai sasniegtu savu izcilību. “La minute mystique”, jeb Mistiskā minūte - tā Courvoisier konjaka meistars Patrice Pinet dēvē 60 sekundes pirms pirmā malka baudīšanas, kas jānogaida, kad Courvoisier ticis ieliets glāzē. Tas nepieciešams, lai dotu konjakam iespēju pilnībā atvērties un pilnā mērā iepazīstināt ar savu bagātīgo un daudzpusīgo raksturu.